Voordelen van de tussentijdse toets
Een tussentijdse toets afleggen voor uw rijbewijs

Als je bezig bent met je rijbewijs, is de tussentijdse toets een belangrijke mijlpaal op weg naar het behalen van je rijbewijs. Het is een praktijkexamen dat wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en dat bedoeld is om te kijken hoe ver je gevorderd bent in het leerproces en om eventuele zwakke punten te identificeren. In deze blog zal ik je vertellen wat je kunt verwachten bij het halen van je CBR tussentijdse toets.

De opbouw van de tussentijdse toets
De tussentijdse toets bestaat uit twee delen: een praktijkexamen en een rijtest. Tijdens het praktijkexamen moet je laten zien dat je de basisvaardigheden van het autorijden beheerst. Hierbij wordt onder andere gelet op je kijkgedrag, het uitvoeren van bijzondere manoeuvres en het verkeersinzicht dat je hebt. De rijtest bestaat uit een aantal bijzondere verrichtingen, zoals fileparkeren en achteruit inparkeren. Daarnaast worden er verkeerssituaties nagebootst om te kijken hoe je daarmee omgaat.

Het verloop van de tussentijdse toets
Het praktijkexamen en de rijtest worden afgenomen door een examinator van het CBR. Voordat de toets begint, krijg je eerst een korte uitleg over wat er van je verwacht wordt en kun je eventuele vragen stellen. Vervolgens start het praktijkexamen en rijd je een route van ongeveer 35 minuten. Tijdens het rijden zal de examinator je verschillende opdrachten geven, zoals het volgen van een route of het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre. Na het praktijkexamen volgt de rijtest, waarbij je enkele bijzondere verrichtingen moet uitvoeren.

De uitslag van de tussentijdse toets
Na afloop van de tussentijdse toets krijg je direct te horen of je geslaagd of gezakt bent. Als je geslaagd bent, betekent dit dat je voldoende beheersing hebt over de basisvaardigheden van het autorijden en dat je klaar bent om het praktijkexamen af te leggen. Als je gezakt bent, dan krijg je van de examinator feedback over wat er beter kan en waar je nog aan moet werken.

Voordelen van de tussentijdse toets
Het afleggen van een tussentijdse toets biedt verschillende voordelen. Zo kun je wennen aan de examen situatie, zodat je minder zenuwachtig bent bij het afleggen van het echte praktijkexamen. Ook krijg je feedback van de examinator over je sterke punten en de punten waar je nog aan moet werken. Hierdoor kun je gerichter oefenen en je verbeteren.

rijlessen in Gorinchem


Posted

in

by

Tags: